Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.78598 BGN
1 GBP = 2.78291 BGN

Крими

Сено и зайци изгоряха при пожар. Огнеборците гасиха сухи треви, ловиха змия и отключваха апартамент
Добавено: 04.08.2015г.

На пет сигнала за запалени сухи треви са се отзовали огнеборците през изминалото денонощие. Пожарите са в землищата на Арбанаси, Стамболово, Долна Липница, Полски Тръмбеш и Сухиндол. Причината за инцидентите е небрежност при боравене с открит огън, сочат от „Пожарната”. Вчера горнооряховските огнеборци са ловили змия от двор на къща.

Повдигнаха обвинение на гръцкия водач, обрал и зарязал камиона си край Момин сбор. 67-годишен от Елена е с „подписка” – обвинен в закана
Добавено: 03.08.2015г.

Водач на товарен автомобил е обвинен в присвояване на голяма сума пари. На 29 юли тази година в полицейското управление във В. Търново е получен сигнал, че на същата дата на крайпътна отбивка на пътя В. Търново – София от кабината на товарен автомобил "Скания" е извършена кражба на 7718 лева и 2350 евро, собственост на търговско дружество. По случая е започнато досъдебно производство.

Пастир, продал осем овце от стадото на Никюп. Пари и накити, задигнати от жилище в Търново
Добавено: 03.08.2015г.

Служители на РУ – В. Търново разследват кражба на 8 овце от землището на Никюп. Сигнал за извършеното престъпление е получен в полицейското управление в петък сутринта. По данни на тъжителя овцете са били откраднати от стадото, което е било на пасище в землището на селото.

Делото срещу убиеца на Вероника насрочено за септември
Добавено: 30.07.2015г.

Делото срещу Илиян Здравков, обвинен за убийството на студентката Вероника, е насрочено за 14 и 15 септември, потвърди за Общинско радио председателят на Великотърновския окръжен съд Мая Маркова. Тя уточни, че чрез системата за случайно разпределение за съдия-докладчик е определен Теодор Милев.